osmoosi7

Vedenpuhdistin

Suodatuslaitteistolla saa raikasta juomavettä suoraan omasta hanasta. Epäpuhtauksien, haitallisten kemikaalien, epämiellyttävien hajujen ja makujen poistaminen juomavedestä ei välttämättä vaadi tuhansien investointia. Komeron alaosaan mahtuva suodatinjärjestelmä tekee useimmasta hanavedestä korkealaatuista juomavettä.

UUSI PUHTAAN VEDEN KAUPPA ON AVATTU! LAAJA VALIKOIMA JUOMA- ja KÄYTTÖVEDEN SUODATUSLAITTEITA JA TARVIKKEITA. Avajaistarjous 100:lle ensimmäiselle, siirry kauppaan:  Vesimaisteri.fi

 

 

Harvalla meistä tulee laadukasta juomavettä suoraan omasta kaivosta. Vesijohtovesi sellaisenaan on ainakin Suomessa yleensä juomakelpoista, mutta sisältää runsaasti erilaisia kemikaaleja, mm. klooria. Usein ongelma on helppo korjata suodatin- ja vedenparannuslaitteistolla. Osmoosisuodatus ei ole pelkkä kosmeettinen laadunparannus, vaan tarjoaa jo erittäin hyvän lopputuloksen. Tästä voi vielä edetä UV-valon kanssa tehtävään puhdistukseen, jos raakavedessä on bakteereja.

Jos kannat kaiken juomaveden kaupasta muovipulloissa, on varsin kannattavaa harkita oman suodatinlaitteiston asennusta. Pääset kantamisen lisäksi eroon myös muovipulloista tulevasta BPA-myrkyistä (bisfenoli-A). Puhdas vesi tarkoittaa myös mahdollisimman vähän haitallisia kemikaaleja. Puhdistettu vesi lasipulloissa kotiin kannettuna merkitsee huomattavaa kustannusta ja on ajan myötä raskasta.

Suodatinlaitteistot ovat itseasennukseen tarkoitettuja, toisaalta joskus saattaa olla hyvä turvautua alaa hallitsevan apuun, jos omat taidot ovat rajalliset. Puhdistettu vesi tulee  erillisestä hanasta, joka kuuluu suodatinlaitteiston toimitussisältöön. Kaikkia suodattimia ja vaihtopatruunoita on erikseen saatavana, vaikka niitä ei välttämättä vielä näy sivustolla.

Paketilla saavutetaan sama lopputulos kuin "huomattavasti" kalliimmilla hinnoilla tarjotuilla paketeilla. Toimitussisältöjä tutkittaessa yleensä tähän hintaan tarjotaan pelkkää mekaanista puhdistusta parilla 5 um ja 20 um:n suodatinpatruunalla. Sivuston ylläpitäjä on nyt asentanut osmoosisuodatinlaitteiston omaan käyttöön helmikuun 2014 aikana. Lopputulos: henkilö, joka ei käytännössä koskaan juonut pelkkää vettä, nauttii nyt omasta hanasta vähintäin 3 lasillista vettä joka päivä.

Suodatinlaitteiston asennus vei käytännössä 3-4 tuntia, samanaikaisesti viikonlopun aikana tehtiin paljon muutakin, osa kaapiston asennuksista, koko keittiön putkityöt, tiskipöydän ja hanan asennus, viemäröinti, astianpesukoneiden liitännät jne. Suodatinlaitteisto asennettiin 80 cm leveään alakaappiin, josta se vie säiliöineen vajaa puolet leveydestä, kokonaispinta-alasta ehkä neljänneksen.

Ohuiden vesiletkujen asennus oli helppoa ja kytkentä looginen. Tuloliitäntä kylmävesiputkesta otettuun haaraan, osmoosipatruunan päästä lähtee huuhteluputki viemäriliitäntään. Ennen mineralisointipatruunaa lähtee liitäntä säiliölle ja toiseen hanaan. Toinen hana tulee kahden viimeisen vedenparannuspatruunan kautta. Siten toisesta hanasta otetaan esim. laadukas kahvi- ja talousvesi, toisesta hanasta saadaan huippuluokan mineralisoitua ja happirikasta juomavettä. Yleensä en kirjoita ylisanoja tuotteista, mutta erinomainen lopputulos ! Olisi pitänyt hankkia jo vuosia sitten kun asui Turun seudulla, jossa hanavesi ei koskaan ole mairitellut, samanlaisia paikkakuntia tietysti löytyy lukemattomia, eikä klooritonta verkostovettä mistään saa.

Tuotteen lisäkuvissa on laitteisto kuvattu käyttövalmiina.

Vaihtopatruunat löytyvät täältä

Käyttöveden suodatukseen tarvikkeet löytyvät täältä.

 

!

Vedenpuhdistinlaitteisto S7 osmoosi

Delivery time:5-7 Days
VP_osm1
Paino: kg

7-vaiheinen käänteisosmoosiin perustuva suodatinjärjestelmä juomavedelle. Toiminta lyhyesti:  ensimmäisissä suodattimissa poistetaan vedestä partikkeleja ja sedimenttiä. Aktiivihiilisuodatus poistaa haitallisia kemikaaleja, rikkivetyjä, klooria, bentseeniä, raskasmetalleja, fenoleja, torjunta-aineita. Puhdistutulos kemikaalista riippuen 85-99%. Osmoosipatruuna: Osmoosia hyödyntäen vesi ajetaan paineen kanssa kalvon läpi, nanoluokan kalvo läpäisee vesimolekyylejä, mutta jättää virukset ym. isommat yksiköt ulkopuolelle, josta ne huuhdotaan pois. Tämän jälkeen vesi parannetaan aktiivihiilellä, mineralisoinnilla ja ionisaatiolla. Lopputuloksena korkealaatuista juomavettä. Puhdas vesi varastoidaan painesäiliöön (10 l). Suositeltava käyttöpaine 2.8 - 6 bar. Raikas juomavesi johdetaan oman erillisen hanan kautta käyttöön.

Asennuspaketti sisältää kaikki suodattimet, suodatinrungot, suodattimien väliset letkut ja venttiilit, 10 litran säiliön ja juoksutushanan. Hanan voi asentaa esim. tiskipöydän läheisyyteen työtasoon tai itse altaan runkoon. Soveltuu kerrostaloon, omakotitaloon, rivitaloon. Ei tarvitse erillistä sähköliitäntää tai säiliötä, toimii veden omalla paineella. Sijoitetaan yleensä alakaappiin, mahtuu mainiosti esim.  alakaappiin, josta vaatii korkeutta reilut 45 cm, leveyttä 36 cm, syvyyttä 15 cm. Lisäksi tankki, jonka korkeus 38 cm, halkaisija 26 cm.

Toimitus sisältää asennuspaketin lisäksi vaihtopatruunat vuodeksi. Osa patruunoista vaihdetaan puolen vuoden, osa vuoden välein. Osmoosikalvopatruunaa voidaan käyttää jopa 36 kk. Patruunoiden vaihdon jälkeen vettä juoksutetaan 5 minuutin ajan ja odotetaan 5-6 tuntia, jotta järjestelmä saavuttaa toimintavalmiuden. Osmoosikalvopatruunan vaihdon yhteydessä suoritetaan perusteellisempi huuhtelu. Uuden laitteiston asennuksen jälkeen vettä juoksutetaan ensin ohi säiliön ja pariin otteeseen säiliö täydeksi ja tyhjäksi. Veden väristä voi pitkältikin päätellä, koska se on valmista juotavaksi.

Juomaveden suodatinlaitteisto nr.2 hanalla

Delivery time:14 Days
VS_2_h
Paino: kg

Kompaktin kokoinen kolmeosainen läpivirtaussuodatus juomavedelle. Aktiivihiilisuodatus poistaa haitallisia kemikaaleja, rikkivetyjä, klooria, bentseeniä, raskasmetalleja, fenoleja, torjunta-aineita . Paketti sisältää seuraavat osat (toimitetaan kokoamattomana):

Suodattimen runkoja 3 kpl.

Suodatinrunkojen väliset messinkiyhteet 2 kpl

Sopivat 10" (250 mm:n) suodatinpatruunat: Mekaaninen suodatuspatruuna 5 um, aktiivihiilisuodatinpatruuna ja vedenpehmennyspatruuna.

Asennuslevy suodatinrungoille + kiinnitysruuvit

Ulostuloletku

Tuloliitin+sulkuhana

Pöytään asennettava hana

Teflonteippirulla

Suodatinrunkojen avain

Maks. paine 6 bar. Veden lämpötila 2-45 ° C.

Mitat: suodatinrunkojen korkeus 300 mm, ø 150 mm. Patruunat 10" = 250 mm.

Juomaveden suodatinlaitteisto nr.2b hanalla

Delivery time:5-7 Days
VS_2b_h
Paino: kg

Kompaktin kokoinen kolmeosainen läpivirtaussuodatus juomavedelle. Aktiivihiilisuodatus poistaa haitallisia kemikaaleja, rikkivetyjä, klooria, bentseeniä, raskasmetalleja, fenoleja, torjunta-aineita . Paketti sisältää seuraavat osat (toimitetaan kokoamattomana):

Suodattimen runkoja 3 kpl.

Suodatinrunkojen väliset messinkiyhteet 2 kpl

Sopivat 10" (250 mm:n) suodatinpatruunat: Mekaaninen suodatuspatruuna 20 um ja 5 um, ja aktiivihiilisuodatinpatruuna.

Asennuslevy suodatinrungoille + kiinnitysruuvit

Ulostuloletku

Tuloliitin+sulkuhana

Pöytään asennettava hana

Teflonteippirulla

Suodatinrunkojen avain

Maks. paine 6 bar. Veden lämpötila 2-45 ° C.

Mitat: suodatinrunkojen korkeus 300 mm, ø 150 mm. Patruunat 10" = 250 mm.